Școli prietenoase și creative. O mică grădină și multe trasee colorate, în curtea unei grădinițe din Alba Iulia FOTO

0
Foto: facebook.com/ Vartei Aurora

Grădinița ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia s-a alăturat campaniei ”Școli prietenoase și creative”, inițiate de Anca Tîrcă, specialist în educație. În curtea grădiniței, educatoarele au desenat jocuri educaționale și, în plus, copiii se bucură de o mică grădină, unde au plantat semințe de plante aromatice, flori și legume. 

Educatoarele de la Grădinița ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia au amenajat, alături de părinți, spațiul din curtea grădiniței, pictând trasee și jocuri care ”să satisfacă nevoia de mișcare a copiilor, de perspicacitate și de lectură în aer liber”, spune Aurora Vârtei, directorul grădiniței.

”Ideea cu traseele din curtea grădiniței ne-a venit după derularea atelierelor de vară Șotron 2019 și, după ce am vizionat proiectele doamnei Anca Tîrcă, am întrebat-o dacă ne putem alătura acestei campanii, iar creativitatea educatoarelor și a părinților și-a spus cuvântul. Feedback-ul este fabulos. Copiii abia așteaptă să iasă în curte, mai ales că nu doar sărim și facem mișcare, ci, pur și simplu, jucăm X și 0, Nu te supăra, frate, numărăm, exersăm cititul în aer liber sau facem euritmie”, povestește Aurora Vârtei.

Unul dintre mesajele scrise de educatoare pe un panou este ”Cărțile îți dau aripi”.

Totodată, în curtea grădiniței a fost amenajată o mică grădină de flori și legume. ”Mica grădină este un proiect al nostru inspirat după modelul din Reggio Emilia. Cu ajutorul părinților, am achiziționat lădițe mari din lemn. Copiii au plantat, împreună cu educatoarele, semințe de plante aromatice, flori, legume etc, pe care le îngrijesc și observă evoluția acestora”, spune Aurora Vârtei.

Grădinița ”Dumbrava Minunată”, în câteva imagini:

Foto: Vartei Aurora



Foto: facebook.com/ Vartei Aurora

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.