Ministrul Educației: Sunt 1.460 de școli cu grupuri sanitare în curte. Avem bani la buget ca să rezolvăm problema

0
Foto: ph-online.ro

Un număr de 1.460 de şcoli din ţară au grupurile sanitare în curte, respectiv nu au autorizaţie sanitară, însă ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, promite că situația se va rezolva în 2019 pentru că există bani în buget pentru construirea acestora.

Ministrul Educaţiei Naţionale a declarat, marți, că 1.460 de şcoli din România au grupurile sanitare în curte. ”La începutul anului 2018, erau 2.600 de şcoli (cu toaleta în curte – n.r.), diferenţa dintre 1.460 şi 2.600 a fost prinsă în programele PNDL I şi II. Ca urmare ne-au mai rămas acestea, pentru care, din fericire, (…) avem bani în buget, aşa încât sper să fie ultima dată când discutăm despre acest subiect”, a spus ministrul Educaţiei, la Antena 3, citat de Agerpres.

Ecaterina Andronescu a arătat că cea mai potrivită soluţie pentru construirea grupurilor sanitare ar fi să trimită banii la autorităţile locale, fără a exista posibilitatea ca acestea să schimbe destinaţia fondurilor.

Acum încercăm să găsim care este cea mai potrivită formulă – probabil că cea mai bună ar fi să trimitem banii la autorităţile locale cu această destinaţie, fără posibilitatea să schimbe destinaţia. Există o formulă pe care am analizat-o şi noi la minister să terminăm mai repede, în sensul că există un fel de container, o încăpere care vine echipată şi se aşază pe fosa septică. De aceea, sper să nu dureze aşa de mult construcţia acestor grupuri sanitare lipite de şcoală, în interiorul şcolii”, a explicat Andronescu.

Ministrul a precizat că investiţia se ridică la 70 de milioane de lei. Potrivit Ecaterinei Andronescu, cele mai multe şcoli cu grupul sanitar în curte sunt în zona Moldovei. Ministrul a menţionat că primarii răspund de construcţia acestor toalete.

Citește și Școli cu toaleta în curte: Peste 2.300 de unități școlare nu au apă curentă și canalizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.