Evaluare Națională 2024. Înscrierea candidaților la examen se face de către secretariatele unităţilor de învăţământ în perioada 11-14 iunie

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, clasa a VIII-a. Marți, 11 iunie, au început înscrierile pentru examenul de Evaluare Națională, potrivit calendarului oficial. Înscrierea candidaților se face de către secretariatele unităţilor de învăţământ absolvite de aceștia. Probele scrise ale examenului se vor desfășura în perioada 25-28 iunie.

Conform calendarului Evaluării Naționale 2024, înscrierea la examen are loc de marți, 11 iunie, până vineri, 14 iunie, când este și ultima zi de cursuri pentru elevii claselor a VIII-a.

Înscrierea candidaţilor se face la secretariatele unităţilor de învăţământ pe care aceştia le-au absolvit, prevede Metodologia de organizare și desfășurare a examenului, astfel:

  • pentru candidaţii din seria curentă, înscrierea se face, în perioada prevăzută de calendarul examenului, de către secretarii unităţilor de învăţământ, în conformitate cu evidenţele din şcoli;
  • pentru candidaţii din anii precedenţi, înscrierea se face, în perioada prevăzută de calendarul examenului, de către secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceştia (certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaia matricolă, adeverinţă din care să reiasă anul absolvirii şi faptul că nu au participat la nicio sesiune la unul dintre examenele naţionale: examenul de capacitate, testele naţionale, tezele cu subiect unic sau evaluare naţională).
  • pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate a candidatului sau a părintelui/tutorelui acestuia, candidaţii se pot înscrie pentru a susţine Evaluarea Naţională la o unitate de învăţământ, stabilită de comisia judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.

Prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională 2024, la Limba şi literatura română, va avea loc pe 25 iunie. Proba la Matematică este programată pe 27 iunie, iar pe 28 iunie se va desfășura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Rezultatele inițiale (înainte de contestaţii) vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 4 iulie, în intervalul 8,00 – 12,00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 4 şi 9 iulie, iar pe 9 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.