Ministerul Educației a prelungit perioada de efectuare a inspecțiilor pentru obținerea gradelor didactice și susținerea examenului de Definitivat

0

Perioada de efectuare a celei de-a doua inspecții de specialitate pentru susținerea examenului de Definitivat 2023, precum și a inspecțiilor pentru obținerea gradelor didactice a fost prelungită până la finalizarea cursurilor școlare, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației.

”În continuarea demersurilor de a adapta calendarele de desfășurare a activităților specifice din sistemul de învățământ preuniversitar la contextul actual, Ministerul Educației a transmis spre publicare în Monitorul Oficial:

  • Ordinul nr. 4.396/2023 de modificare a ordinului ministrului educației nr. 5723/2022 privind aprobarea Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, în anul școlar 2022 – 2023, conform căruia se prelungește perioada de efectuare a celei de-a doua inspecții de specialitate până la finalizarea cursurilor școlare.
  • Ordinul nr. 4.400/2023 pentru modificarea Anexei la Metodologia privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, aprobate prin ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5.561/2011, prin care, pentru anul școlar 2022-2023:
    • inspecția specială pentru acordarea gradului didactic II, inspecția curentă II și inspecția specială de acordare a gradului didactic I pe baza titlului științific de doctor se efectuează până la finalizarea cursurilor școlare;
    • inspecția specială și susținerea lucrării metodico-științifice pentru acordarea gradului didactic I se efectuează până la finalizarea cursurilor școlare.

Informațiile privind planificarea inspecțiilor vor fi transmise candidaților de către inspectorii de specialitate/inspectorii cu atribuții privind dezvoltarea resurselor umane, de la nivelul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București”, a comunicat Ministerul Educației.

Potrivit calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar în anul școlar 2022—2023, până la data de 31 mai 2023 urmau să desfășoare inspecțiile de specialitate, astfel: prima inspecție de specialitate până la 5 februarie, iar a doua inspecție de specialitate până la 31 mai. Proba scrisă a examenului va avea loc pe 19 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.