Forumul MERITO Dobrogea: Ateliere experienţiale de învăţare colaborativă pentru profesori. Evenimentul va avea loc la Constanța – program și înscrieri

0

MERITO anunță organizarea primei ediții a Forumului MERITO Dobrogea, cu tema ”Punţi didactice în gândirea creativă” privind analogia ca metodă de predare-învăţare. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 februarie, în format fizic, la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța și va oferi cadrelor didactice participante o serie de ateliere experienţiale de învăţare colaborativă. Participarea la forum este gratuită şi deschisă profesorilor din toată țara, în limita locurilor disponibile.

”Organizatorii Forumului propun activități interactive, în care vor prezenta şi explora metode şi activități practice privind analogia ca metodă de predare-învăţare, teorii din domeniul educațional, idei, cărți și alte resurse de inspiraţie. Intenţionează, de asemenea, ca acest Forum să fie un spaţiu de întâlnire, creaţie şi învăţare împreună cu profesorii participanţi, pasionaţi de subiect, ce doresc să înveţe colaborativ continuu, cu efecte pe termen lung”, informează MERITO.

Programul Forumului – 18 februarie, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa (organizatorii precizează că programul poate suferi modificări de detalii):

Sâmbătă, 18 februarie:

  •  8:30-9:00: Sosirea, primirea şi înregistrarea participanţilor, socializare şi networking pentru Educaţie de calitate
  •  9:00-10:00: Deschidere, bun venit şi introducere eveniment şi context educaţional
  •  10:00-12:30: Ateliere de învăţare colaborativă, de la profesori pentru profesori şi elevi, în paralel:
    •  Metode de predare alternative și tradiționale în experiențe de învățare – Coziana Zaharia, profesoară pentru învăţământul primar în Bucureşti (pentru profesori de învăţământul primar)
    •  Strategii creative de gestionare a epuizării profesionale – Elisabeta Niţă, profesoară de Matematică şi Psiholog în programul Şcoala de Spital, în Bucureşti (pentru profesori de orice nivel de învăţământ)
    •  Educația umanistă după umanism – Doru Căstăian, profesor de Ştiinţe Socio-Umane la Galaţi, şi Lucian Oprea, profesor de Fizică la Constanţa (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
    •  Învățarea științelor prin analogii – experiment… cu ce avem la îndemână – Antoneta Împuşcatu, profesoară de Ştiinţe, de gimnaziu, şi director, în com. I.C. Brătianu, jud. Tulcea (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
    •  Learning Visualizations by Analogy – Promoting Visual Literacy through Visualization Morphing – Nicoleta Ciutacu, profesoară de Limbi Străine în sistemul internaţional, şi Antonia Zaharia, studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Bucureşti (pentru elevi)
    •  Programarea unor algoritmi pe baza analogiilor – Atelier experimental de programare: ”La fel ca…” – Dana Lica, profesoară de Informatică, de liceu, la Ploieşti (pentru elevi)
  •  12:30-14:00: Pauză de prânz (organizatorii precizează că nu asigură masa de prânz);
  •  14:00-16:30: Ateliere de învăţare colaborativă, de la profesori pentru profesori, în paralel:
    •  Dezvoltarea gândirii creative prin jocuri de improvizație și povești – Marişca Morari, profesoară pentru învăţământul preşcolar în Baia Mare (pentru profesori de învăţământ preşcolar şi primar)
    •  Promovarea principiului win-win în învățarea prin joc și învățare experiențială – Laura Piros şi Liliana Chivulescu, profesoare pentru învăţământul primar în Braşov, respectiv Picior de Munte (DB) (pentru profesori de învăţământ primar şi gimnazial)
    •  Conexiuni cognitive și afective în dezvoltarea gândirii creative – Tatiana Cauni, profesoară de Limba şi Literatura Română, de liceu, la Baia Mare (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
    •  Inima în ecuații – atelier interactiv de matematică – Cătălin Ciupală, profesor de Matematică, de liceu, la Braşov (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
  •  16:30-17:00: Sesiune plenară de concluzii, feedback şi paşi următori
  •  17:30-19:00 (Teatrul pentru Copii şi Tineret / „Elpis”): „Brainstorm” – spectacol de teatru al Trupei „Treivirgulăpaișpe”, cu elevi din Buzău, coordonată de Dan Solcan, profesor de Istorie
  • + Închiderea Forumului MERITO Dobrogea

Participarea la Forum este gratuită pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, în limita celor ~100 de locuri disponibile – detalii complete şi înscrieri AICI. Mai multe informații: pe pagina evenimentului.

Prima ediţie a Forumului MERITO Dobrogea este co-organizată de profesorii din comunitatea MERITO: Lucian Oprea, profesor de Fizică la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Constanţa, Nicoleta Ciutacu, profesoară de Limbi Străine în sistemul internaţional (Spania), împreună cu profesorii din comunitate facilitatori de ateliere, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi Asociaţia „Dăruieşte Aripi”.

Citește și: Profesorii premiați la Gala MERITO 2022. Cine sunt cei 14 laureați de anul acesta. Printre ei, o profesoară care predă copiilor internați în spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.