Ministerul Educației: Nu există motive de îngrijorare privind condițiile normale de funcționare a școlilor pe durata sezonului rece

0

Ministerul Educației a transmis, joi, că nu există motive de îngrijorare privind condițiile normale de funcționare a școlilor pe durata sezonului rece, iar trecerea cursurilor în online și reducerea duratei cursurilor nu pot fi soluții de luat în calcul.

”Potrivit analizei efectuate de Ministerul Educației și prezentate de ministrul Ligia Deca, nu există motive de îngrijorare privind condițiile normale de funcționare a școlilor pe durata sezonului rece. Evoluția execuției bugetare va fi monitorizată în mod constant, astfel că, în măsura în care se vor constata nevoi suplimentare, vor fi solicitate sumele necesare la cea de-a doua rectificare bugetară”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, transmis în urma unei videoconferințe pe tema pregătirilor pentru sezonul rece, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la care a participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

Ministerul mai precizează că ”analiza realizată la nivel național nu confirmă un context ce ar putea periclita funcționarea normală a sistemului educațional”.

”Prin urmare, trecerea cursurilor școlare în online și reducerea duratei cursurilor nu pot fi soluții de luat în calcul, iar Ministerul Educației nu va susține aceste variante”, adaugă sursa citată.

”Contăm pe sprijinul autorităților locale în asigurarea bunei funcționări a școlilor în situațiile în care se va impune suplimentarea bugetului. Scopul nostru este dezvoltarea predictibilității măsurilor educaționale, astfel încât anotimpul rece să nu fie o amenințare pentru funcționarea ideală a învățământului – în format fizic”, a declarat Ligia Deca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.