Demisia lui Cîmpeanu. Premierul: Urmează să ne consultăm în PNL şi în coaliţie şi să validăm propunerea pe care o voi înainta președintelui

0
Sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi seara, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. Șeful Executivului urmează să facă o nouă propunere de ministru pe care o va trimite la Cotroceni. 

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație. În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Tot joi seară, Consiliul Național al Elevilor le-a solicitat premierului și președintelui României să ia ”o decizie rapidă și responsabilă” în numirea unui nou ministru al Educației.

”Nu există vreun motiv pentru care ar trebui să închidem ochii la orice formă de impostură academică. Acolo unde ea este dovedită, trebuie sancționată drastic. Ultima problemă de care are nevoie învățământul românesc, este instabilitatea politică, înainte de o iarnă grea, care aduce foarte multă presiune pe școlile ce nu pot suporta costurile enorme la energie, dar și în plin proces de redactare a noilor legi ale educației, care deja întârzie să apară în formă consolidată. De aceea, solicităm prim-ministrului și președintelui României să ia o decizie rapidă și responsabilă în numirea unui nou ministru al educației. Celeritatea și profesionalismul în astfel de momente sunt cruciale pentru viitorul educației din România”, se arată într-o postare pe Facebook a Consiliului Național al Elevilor.

Sorin Cîmpeanu şi-a anunţat, joi seara, demisia din funcţia de ministru al Educației, în urma scandalului de plagiat. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului naţional de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam şi una şi alta”, a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de socializare.

Citește și: Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației: ”Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.