Admiterea la liceu 2022. Rezultatele repartizării computerizate în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a au fost publicate UPDATE

0

ADMITERE LICEU 2022. Absolvenții claselor a VIII-a au aflat astăzi la ce liceu au fost repartizați, pe baza opțiunilor completate în fișele de înscriere și a mediei de admitere. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe admitere.edu.ro la ora 10.00. În perioada 15 – 20 iulie 2022, candidații vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. 

Rezultatele repartizării computerizate în licee 2022, pentru fiecare județ și București, publicate pe admitere.edu.ro:

Potrivit calendarului admiterii la liceu pentru anul școlar 2022-2023, repartizarea computerizată a elevilor în licee are loc joi, 14 iulie. La această primă etapă de admitere participă elevii care au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea computerizată se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare. Rezultatele repartizării sunt publicate în formă anonimizată (coduri individuale).

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat, în cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

  • a) media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  • b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  • c) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;
  • d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
  • e) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Tot joi, 14 iulie, în unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ sau din municipiul București.

În perioada  15 – 20 iulie 2022, candidații vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. După repartizarea computerizată din prima etapă de admitere urmează rezolvarea situaţiilor speciale.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 4 – 5 august 2022. În această etapă vor fi repartizați candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunţat, în scris, la locul ocupat şi candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat.

După repartizarea candidaţilor din prima etapă de admitere computerizată, după rezolvarea situaţiilor speciale şi după a doua etapă de admitere, se repartizează şi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională şi cărora nu li se poate calcula media de admitere, se precizează în ordinul ministrului Educației privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2022 – 2023.

Calendarul admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2022—2023

Citește și: Admiterea la liceu 2022. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a pentru fiecare județ și Capitală. 145 de elevi au media de admitere 10

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.