Ministrul Educației, întrebat dacă anul viitor se va reveni la programa normală pentru Evaluarea Națională: „Revenirea se va face treptat”

0

Revenirea la programa normală pentru Evaluarea Națională se va face treptat, anul viitor se va ține cont de faptul că elevii care vor susține examenul au avut probleme cu funcționarea școlii în clasele a V-a și a VI-a, a declarat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă anul viitor se va reveni la programa normală de examen, după ce aceasta a fost simplificată din cauza pandemiei.

”Revenirea se va face treptat. Anul viitor, cei care vor fi clasa a VIII-a vor fi avut probleme cu funcționarea școlii în clasa a V-a și a VI-a. Vom ține cont. Pe măsură ce înaintăm, înregistrăm progrese spre normalizare, spre stabilirea unei tematici conforme programei.

N-aș vrea să uităm faptul că, începând cu septembrie 2023, ne-am angajat că vom avea planuri-cadru complet noi la liceu, că vom avea un curriculum puternic reformat în spatele fiecărei discipline, că vom avea planuri-cadru revizuite la învățământul primar și învățământul gimnazial”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației declara zilele trecute că și programa pentru Bacalaureat va fi simplificată anul viitor. „Începând de anul viitor o să avem o tranziţie spre normalitate. Sigur că programa va fi simplificată şi anul viitor cu ceea ce s-a predat în clasa a X-a şi eventual în clasa IX-a, dar vom avea deja conţinuturi complete pentru clasele a XI-a şi a XII-a”, spunea ministrul Educaţiei.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.