Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a. Testele la Limbă și comunicare: Ce subiecte au primit elevii la prima probă

0

Elevii claselor a VI-a au susținut, miercuri, proba la Limbă și comunicare din cadrul Evaluării Naționale. Testele primite de elevi au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Joi are loc proba la Matematică și Științe ale naturii.

Teste Limbă și comunicare – Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a

Descarcă de aici toate testele la Limbă și comunicare – Evaluarea Națională 2022, clasa a IV-a

Evaluarea Națională la clasa a VI-a va continua joi cu proba la Matematică și Științe ale naturii. Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, ”rezultatele individuale obţinute la EN nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei”: ”Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.”

Testele de la EN se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă. În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, doi având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.

Testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Modele de teste Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2021, clasa a VI-a

Modele de teste Evaluarea Națională 2020, clasa a VI-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2019, clasa a VI-a

Alte teste și modele de teste pot fi descărcate de AICI.

Calendarul Evaluării Naționale 2022, clasa a VI-a

  • Limbă și comunicare — 25 mai 2022
  • Matematică și Științe ale naturii — 26 mai 2022

Citește și: Calendarul evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2021-2022. Testările vor avea loc în luna mai – docume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.