Gala MERITO 2022. Ce înseamnă meseria de profesor pentru cei 14 laureați din acest an: „E cel mai frumos lucru din lume să modelezi suflete tinere”

0
Gândul unei profesoare de matematică pentru toți profesorii din România: ”Refresh, update and share”

La Gala MERITO 2022 de miercuri, 18 mai, 14 profesori vor fi premiați pentru inovaţie în educație. Sunt profesori din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de la oraş, cărora le sunt recunoscute performanţele de la clasă şi din afara acesteia. Într-un material video, în care organizatorii au ales să ofere câteva indicii despre cei care vor urca pe scena galei, profesorii MERITO 2022 vorbesc despre ce înseamnă şi cum arată pentru ei meseria de profesor.

Comunitatea MERITO va ajunge la 81 de profesori, odată cu premierea noii generații de laureați. Evenimentul va începe la ora 18:30 și va fi transmis în direct pe pagina proiectului Merito, dar şi pe evenimentul dedicat.

”Pe 18 mai, peste 200 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie vor celebra a VII-a generație de profesori MERITO, 14 laureaţi ai Galei MERITO, la finalul primei zile de RBLSummit. Laureaţii sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta”, se arată într-un comunicat de presă al Proiectului Merito.

De șapte ani, mai precizează organizatorii, prin proiectul MERITO sunt aduşi în fața publicului și în lumina reflectoarelor profesori care găsesc modalități creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală.

”Până acum, 67 de cadre didactice au pășit pe scenă. La Gala MERITO 2022 vor fi premiaţi 14 profesori din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu
performanţe deosebite. Profesorii laureaţi au fost selectați din peste 350 de recomandări procesate, validate online şi în teritoriu, de către un juriu format din membri RBL şi ai echipei MERITO, în urma unui proces de selecţie de aproape 1 an de zile, în funcție de gradul de inovație la clasă și în afara acesteia în ultimii 2 ani și de măsura în care contribuie la învăţarea altor cadre didactice”, se precizează în comunicat.

În premieră, organizatorii au oferit câteva indicii despre profesorii MERITO 2022, ale căror nume și poveşti vor fi dezvăluite la Gala de miercuri:

„Educaţia va fi întotdeauna un şantier în lucru”

Ideea proiectului MERITO a luat naștere la RBLSummit 2015, ”din nevoia de a crea contexte în care dascălii să fie apreciați, să lucreze împreună și să-și împărtășească experiența pentru învățarea altor profesori”. Până în prezent, 67 de cadre didactice au urcat pe scena Galei Merito, în cele șase ediții anuale. Profesorii MERITO sunt recompensați cu câte 1.500 de euro, un trofeu și o diplomă, iar apoi investim continuu în dezvoltarea acestora ca experţi-practicieni ”de la firul ierbii”, pentru a-şi difuza expertiza către 50.000 de cadre didactice din sistem, în următorii ani.

“Nu mă aşteptam să ajung aici în doar 3 ani de când sunt profesor. Premiul acesta nu e doar o recunoaştere a unor merite, e de fapt o încurajare – este un semn că ceea ce facem, acolo unde facem, în aceste sate este bine. Educaţia va fi întotdeauna un şantier în lucru, iar acest premiu nu este al unui singur om, ci îl primesc pentru o echipă minunată care face lucrurile să se întâmple şi îl mai primesc pentru acei copii ai României pe care nu i-a premiat nimeni niciodată” – spunea emoţionată Mihaela Bucşa, profesoară de Fizică la Şcoala Gimnazială Sânpetru, pe scena Galei MERITO 2021.

”Din 2016, Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României, prin Gala anuală. Comunitatea profesorilor laureaţi ajunge la 81 de dascăli, care împreună cu antreprenorii și managerii din RBL lucrează ca să multiplice în sistemul de educație bune practici de predare, prin intervenţii de învăţare colaborativă, o voce a profesorilor și printr-o platformă online. Misiunea proiectului MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o recredibiliza şi profesionaliza”, mai transmit organizatorii.

Citește și: Gala MERITO 2022 va avea loc pe 18 mai. 14 profesori vor fi premiați pentru performanțe deosebite în educație la a şaptea ediţie a galei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.