Gala MERITO 2022 va avea loc pe 18 mai. 14 profesori vor fi premiați pentru performanțe deosebite în educație la a şaptea ediţie a galei

0
Sursa foto: Facebook/Proiectul Merito

14 profesori vor urca pe scenă în data de 18 mai la Gala MERITO 2022. Va fi a șaptea generație de profesori din comunitatea Merito, profesori care s-au remarcat prin ”modalitățile creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală”. Profesorii laureați din acest an au fost selectați din peste 350 de recomandări.

”Pe 18 mai premiem o nouă generaţie de 14 profesori valoroşi, la a şaptea ediţie a Galei MERITO, la finalul primei zile de RBLSummit. Vă invităm să celebrăm împreună Excelenţa în Educaţie, cum profesorii selectați în generația 2022, exponenţi ai un categorii mai largi de profesori dedicaţi meseriei lor, din învăţământul preuniversitar public, merită recunoașterea și mulțumirile oferite la scenă deschisă, din partea comunității Romanian Business Leaders, a generațiilor anterioare MERITO și profesioniștilor din Educație, pe care îi vom avea alături de noi, atât offline, cât și online”, este anunțul de pe pagina evenimentului.

Gala va începe la ora 18.30 și va putea fi urmărită live pe pagina Proiectul Merito și pe cea a evenimentului.

Cei 14 profesori laureați se vor alătura celor 67 de cadre didactice din generațiile trecute. ”De șapte ani, prin proiectul MERITO aducem în fața publicului și în lumina reflectoarelor profesori care găsesc modalități creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală. Până acum, 67 de cadre didactice au pășit pe scenă.

La Gala MERITO 2022, aflată la a şaptea ediţie, la finalul primei zile de RBLSummit, vom premia 14 profesori din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu performanţe deosebite. Profesorii laureaţi au fost selectați din peste 350 de recomandări procesate, validate online şi în teritoriu, de către un juriu format din membri RBL şi ai echipei MERITO, în urma unui proces de selecţie de aproape 1 an de zile, în funcție de gradul de inovație la clasă și în afara acesteia în ultimii 2 ani și de măsura în care contribuie la învăţarea altor cadre didactice”, transmit organizatorii.

Ideea proiectului MERITO a luat naștere la RBLSummit 2015, ”din nevoia de a crea contexte în care dascălii să fie apreciați, să lucreze împreună și să-și împărtășească experiența pentru învățare altor profesori”. În timp – se arată pe pagina evenimentului, ”am crescut şi consolidat comunitatea de profesori valoroşi, în care investim continuu, iar cauza noastră s-a cristalizat spre a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o recredibiliza şi a o profesionaliza”.

„Vrem să îi descoperim pe profesorii valoroși şi inovatori din România. Nu le-am mulțumit destul pentru rolul pe care îl joacă în societate: ei sunt formatori de oameni. E momentul să îndreptăm acest lucru – să le arătăm recunoștința noastră, respectul nostru, pentru că sunt parte din elita profesioniștilor României. Numai cu o educație de bună şi înaltă calitate putem să fim o țară respectată, apreciată şi stăpâna pe viitorul ei”, spunea, la început, Măriuca Talpeș, inițiatoarea ideii, lider de proiect și co-fondator Bitdefender.

Profesorii MERITO sunt recompensați cu câte 1.500 de euro, un trofeu și o diplomă, iar apoi ”investim continuu în dezvoltarea acestora ca experţi-practicieni de la firul ierbii, pentru a-şi difuza expertiza către 50.000 de cadre didactice din sistem, în următorii ani”, mai precizează organizatorii.

“MERITO a deschis o fereastră prin care foşti şi actuali elevi, oameni pe care i-am tratat mereu cu dragoste şi simpatie, au vârât capul şi mi-au mulţumit cald şi sincer pentru infinitezimala, dar esenţiala diferenţă pe care, spun ei, am făcut-o în viaţa lor. Poate părea puţin, pentru mine e enorm. E o gură de aer. E de ajuns ca să mai continui o vreme. Le mulţumesc!”, spune Doru Căstăian, profesor MERITO 2018.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.