Inspectoratele școlare au aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru luni, 13 decembrie – ministrul Educației

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi, că fiecare inspectorat şcolar judeţean (inclusiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) are aproximativ jumătate din numărul total de teste de salivă necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie.

”Repartizarea este uniformă. Fiecare ISJ/ISMB are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie, raportat la numărul total de beneficiari”, a spus Sorin Cîmpeanu, întrebat pe grupul de comunicare al ministerului care sunt inspectoratele școlare județene care nu au teste de distribuit pentru săptămâna viitoare.

Precizările vin după ce, miercuri, Ministerul Educaţiei a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență să transmită graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă, invocând faptul că testele primite au fost distribuite integral către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferenţa rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare.

„Ministerul Educaţiei nu este interesat în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce ţin de organizarea licitaţiei de către ONAC şi nici de aspecte ce ţin de încheierea/executarea contractelor semnate între IGSU şi furnizori.

Ca ministru al Educaţiei mă interesează ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară stabilite în Hotărârile CNSU şi în Ordinul comun Educaţie-Sănătate.

Ca autoritate care gestionează sistemul de educatie, am inițiat toate demersurile legale conforme atribuțiilor noastre, ne-am adresat oficial IGSU si așteptăm răspunsul”, a mai spus ministrul Educației.

Citește și: Testele de salivă pentru săptămâna viitoare, insuficiente. Ministerul Educației cere teste ambalate individual sau seturi de câte două

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.