Chestionarul prin care părinții își pot exprima acordul pentru vaccinarea copiilor va fi distribuit de vineri în școli – Ministerul Educației

0

Ministerul Educației anunță că Ministerul Sănătății a validat chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor minori. ”Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, precizează Ministerul Educației. Chestionarul va fi distribuit în școli începând de vineri, 24 septembrie.

”Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul (disponibil AICI) va fi diseminat în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, a transmis, joi, Ministerul Educației.

Conform sursei citate, ”persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali”.

”În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic”, mai informează Ministerul Educației.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here