Cursuri online la Școala nr. 75 din Capitală, după confirmarea unui caz de COVID -19 la un angajat UPDATE

0
Sursa foto: scoala75.invatamantsector3.ro/

Elevii care învață în corpul A al Școlii nr. 75 ”Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei au trecut în online începând de miercuri, după confirmarea unui caz de COVID-19 la o îngrijitoare. ISMB a anunțat că orele în format fizic vor fi reluate vineri.

UPDATE Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a precizat că activitatea cu prezenţă fizică în Şcoala Gimnazială „Leonardo de Vinci”, unde o îngrijitoare a fost depistată cu COVID-19, iar alte două angajate au fost identificate drept contacţi direcţi, se va relua începând de vineri, după ce joi se vor efectua activităţi de curăţare a spaţiului, în urma nebulizării.

Potrivit ISMB, miercuri s-a găsit soluţia delegării atribuţiilor a două îngrijitoare, începând de joi. ”În lipsa temporară a trei angajate cu statut de îngrijitoare, unitatea s-a aflat în imposibilitatea de a asigura măsurile igienico-sanitare impuse de contextul epidemiologic actual pentru întreaga unitate, luându-se măsura temporară a desfăşurării online a activităţilor didactice pentru clasele de elevi care îşi desfăşoară activitatea în Corpul A al unităţii”, a transmis ISMB, conform Agerpres.


Un număr de 47 de clase, din totalul de 57, de la Şcoala nr. 75 din Bucureşti, au trecut în sistem online, după ce o angajată a fost confirmată cu COVID-19. Decizia a fost luată de Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

Astfel, toate clasele din corpul A – 25 de clase primare și 22 de clase gimnaziale – participă la ore în sistem online. În total, 1.307 elevi învață online.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, măsura a fost luată după ce o îngrijitoare a fost infectată, însă ea a intrat în contact și cu celelalte colege, astfel că ”nu mai are cine să asigure măsurile de curățenie și dezinfecție” în corpul respectiv.

”Azi s-a făcut nebulizare, mâine se face dezinfectare. Se încearcă revenirea fizică de vineri sau de luni”, a precizat ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.