Liceenii români au obținut trei medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică

0
Sursa foto: Facebook/ Societatea de Stiinte Matematice din Romania

România a obținut trei medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) pentru elevii de liceu, desfășurată în perioada 14 – 24 iulie 2021. Competiția, aflată la a 62-a ediție, a fost organizată pentru al doilea an consecutiv virtual la Saint-Petersburg, Rusia. Anul acesta s-au înscris în competiție 619 elevi din 107 țări.

Potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a Societății de Științe Matematice din România, cei șase elevi din echipa României au obținut:

  • medalii de argint: Andrei Moldovan, Diana Tolu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București
  • medalii de bronz: Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București
  • mențiune de onoare: Radu Dragomirescu de la Liceul Internațional de Informatică București.

În clasamentul pe țări, România a ocupat locul 27.

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator) și de Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, jud. Olt (Observator).

Prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, a fost desemnat de Consiliul de Conducere al Olimpiadei Internaționale de Matematică ca reprezentant al său la București.

Şi anul acesta Olimpiada Internațională de Matematică a fost organizată într-un format special. Fiecare țară a pregătit un centru de examen (cu supraveghere video, monitorizată) în care copiii au rezolvat cele 6 probleme în două zile. În România, olimpiada a fost organizată de Societatea de Științe Matematice din România, cu sprijinul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București.

Menționăm că echipa României a fost una dintre cele mai tinere din istoria participȃrilor țării noastre, toți fiind debutanți la Olimpiada Internațională de Matematică. Felicitări echipei României pentru rezultatele obţinute!”, se arată pe pagina de Facebook a Societății de Științe Matematice din România.

Citește și: Olimpiada Internaţională de Chimie 2021. Patru elevi români, în lupta pentru o medalie la competiția organizată online de Japonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.