Sorin Cîmpeanu: Sunt 260 de elevi confirmaţi pozitiv în întreaga ţară, 43 în Bucureşti. O sută de clase au activitatea suspendată

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seara, că la nivel naţional sunt, în prezent, 260 de elevi confirmaţi cu infecţie cu virusul SARS-CoV-2 şi că elevii din o sută de clase din toată ţara nu merg la şcoală cu prezenţă fizică din cauza cazurilor confirmate, relatează news.ro.

„Sunt o sută de clase cu activitatea suspendată în întreaga ţară, deci sunt 3.000 de elevi în întreaga ţară care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza faptului că sunt cazuri confirmate în acele clase”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Digi 24.

Acesta a adăugat că la nivel naţional sunt 260 de elevi infectaţi. „Rata de infectare este foarte mică, sunt 260 în întreaga ţară, 43 în Bucureşti, 260 în întreaga ţară, de elevi confirmaţi pozitiv. Dar există. De asta trebuie să respectăm în continuare regulile, pandemia nu a trecut”, a mai afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt sute de elevi care nu pot merge la şcoală pentru că au intrat în contact cu persoane bolnave.

„Cu siguranţă avem în Bucureşti un număr de peste 20 de şcoli, deci 7-800 de elevi care nu vor putea veni cu prezenţă fizică pentru simplul fapt că au fost contacţi ai unor cazuri confirmate”, a mai declarat Cîmpeanu.

Citește și: Ordinul care permite revenirea tuturor elevilor în bănci imediat după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie, publicat în Monitorul Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here