Toți elevii vor reveni la școală, fizic, a doua zi după ce rata de infectare în localitate scade sub 1 la mie. Anunțul făcut de ministrul Educației

0

Școlile se vor deschide integral, cu prezență fizică, pentru toate clasele, începând chiar de a doua zi după ce rata de infectare în localitate scade sub 1 la mie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunță că va iniția modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate astfel încât data de referinţă pentru desfășurarea cursurilor în școli să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Până acum, funcționarea școlilor se decidea în funcție de rata de incidență înregistrată în ziua de vineri.

Sorin Cîmpeanu precizează, într-o postare pe Facebook, că, în acest fel, ”prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie”.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în București, care a înregistrat duminică o rată a infectării de 1,06. În momentul în care rata va coborî sub pragul de 1, elevii din clasele V-VII și IX-XI se vor putea întoarce și ei în clase începând chiar din ziua următoare.

Postarea integrală a ministrului Educației:

”Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3).

Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.

Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.