Localitățile în care toți elevii vor merge luni la școală. Lista cu incidența cazurilor de COVID-19, publicată de Ministerul Educației

0

​Ministerul Educației a publicat, vineri, lista cu rata de incidență a cazurilor de coronavirus înregistrată în fiecare localitate, în funcție de care se stabilesc scenariile în care elevii vor merge luni, 10 mai, la școală. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare mai mare de 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rata de infectare sub 1 la mie.

În localitățile cu rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii merg fizic la școală. În cele cu rata de infectare peste 1 la mie, elevii din clasele V-VII și IX-XI învață în sistem online. Bucureștiul se află în continuare în scenariul al doilea, cu o incidență a cazurilor de peste 1 la mie. Luni, 10 mai, revin la școală, cu prezență fizică, după vacanța de Paște, și elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

Consultați aici Lista localităților și rata de incidență 

  • Astăzi, în România, mai sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferenţa faţă de scenariul pe care elevii au mers la şcoală astăzi este de 185 de localităţi. Deci, scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, şcolile din 185 de localităţi vor avea şansa prezenţei fizice fără limitări pentru toţi elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni faţă de vineri, încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni şcoala. Deci, de luni, vom avea 450.000 de elevi cu posiblitatea prezenţei fizice în şcolile din România. Ne apropiem de 2,5 milioane faţă de 2.934.000 de elevi. (…) Important este că, după actualele scenarii în vigoare, luni vom avea încă 450.000 de elevi care vor putea merge cu prezenţă fizică”, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cele două scenarii în care se desfășoară cursurile, prevăzute în Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății:

Scenariul 1:

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2:

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.”

Citește și: Cîmpeanu: Nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu vedem rata de infectare după Paşte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.