Ministrul Educației: Ne gândim ca poziţia de director educaţional, plus director adjunct, să fie dublată într-o școală de un director administrativ

0
Foto: digi24.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli va avea loc, cel mai probabil, pe 27 iulie și se vor putea înscrie ”toți cei care aspiră la funcția de director sau director adjunct”. ”Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional, plus director adjunct, să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Organizăm aceste concursuri începând cu un examen scris. În data de 27 iulie intenţionăm să organizăm acest examen scris, în care se vor putea prezenta toți cei care aspiră la funcția de director sau director adjunct într-o unitate de învățământ preuniversitară. (…)

Examenul scris intenționăm să fie organizat în data de 27 iulie, să testeze de la abilităţi cognitive până la abilităţi manageriale. Un set de subiecte relevante, un set de subiecte care să asigure accesul echitabil al tuturor celor care doresc să fie directori în școlile românești.

Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional, plus director adjunct, să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană.

Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă. Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului ‘România Educată’, este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie – creşe”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că în data de 5 august vor expira toate mandatele conducerii şcolilor din România.

”Este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă. Foarte probabil nota minimă va fi 7. Toţi aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”, a conchis ministrul Educaţiei.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.