Concursul pentru directorii de școli: Examenul național va avea loc pe 27 iulie. A doua etapă, a interviurilor, programată în toamnă

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi seară, că examenul național pentru ocuparea posturilor de directori de școli va avea loc la data de 27 iulie, urmând ca etapa a doua, cea a interviurilor, să se desfășoare în lunile septembrie-octombrie. Potrivit ministrului, la etapa a doua vor participa candidații care au obținut cel puțin nota 7 la examen, iar din comisia care va realiza interviurile vor face parte și reprezentanți ai școlii.

”Există nevoia clarificării relației de sistem între Ministerul Educației, inspectorate, școli și autorități locale. În momentul de față, lucrurile sunt amestecate. Încercăm să clarificăm acest lucru, organizând pentru prima oară concursuri pentru directori de școli înaintea concursurilor pentru inspectorate.

O să avem în data de 27 iulie, cu siguranță, un examen național pentru toți aceia care vor să devină directori de școli, fără condiții de apartenență la Corpul experților în management educațional și la alte astfel de lucruri. Subiectele vor fi relevante și mai cu seamnă vor asigura un acces echitabil al tuturor celor care se cred îndreptățiți să devină directori de școli.

Asta va fi prima etapă. În luna august nu se va întâmpla nimic pentru că trebuie să respectăm dreptul colegilor noștri la vacanță (…), iar după începerea școlii, în lunile septembrie- octombrie, va avea loc cea de-a doua etapă, aceea a interviurilor, în care vom vedea, prin consultare cu toți cei implicați, care va fi componența comisiilor care vor realiza aceste interviuri, comisii în care sigur vor participa și reprezentanți ai școlii, pentru că indiferent de abilitățile tale manageriale, dacă nu ești acceptat de către colectivul de profesori dintr-o școală, atunci șansele de succes vor fi minime.

Vor fi reprezentanți ai inspectoratului, ai autorităților locale, vom vedea în ce pondere. Pentru asta ne vom consulta, dar examenul național se va desfășura pe 27 iulie. În etapa a doua vor putea participa doar cei care promovează cu cel puțin nota 7 acest examen național”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.