Cîmpeanu: La examenele naționale, s-ar putea să avem tarife motivante pentru supraveghere. Corect ar fi să intre în sală doar profesori vaccinați

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că la examenele naționale din acest an ar putea fi impusă condiția ca profesorii supraveghetori să fie vaccinați împotriva COVID-19. În plus, a anunțat ministrul, ”s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere.” 

Urmează examenele naționale. La examenele naționale s-ar putea să avem, așa cum am avut în programul de ore remediale, tarife care au fost considerate totuși atractive, de 100 de lei pe oră, chiar dacă 100 de lei brut (…) La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală, să supraveghezi elevii care dau examenul de Evaluare Națională sau de Bacalaureat, cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați. (…) Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona o decizie corectă de vaccinare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi 24.

Întrebat ce înseamnă ”tarife motivante”, ministrul Educației a răspuns: ”Până acum, plata era simbolică. S-ar putea să fie un tarif comparabil cu cel plătit pentru orele remediale. Adică 100 lei pe oră. S-ar putea să fie un tarif interesant”.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, din totalul de 350.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, până acum s-au vaccinat aproape 153.000. ”De mai bine de două săptămâni, progresele sunt foarte lente, tocmai de aceea ne mobilizăm. Ieri am avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari judeţeni şi inspectorii generali adjuncţi, în care am solicitat ca element de sprijin fiecare şcoală să desemneze o persoană care să acorde asistenţă tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru.

Am constatat că sunt foarte mulţi colegi care – tot vorbim de digitalizare şi de predarea online – care au dificultăţi în a se înscrie într-o platformă şi nu sunt doar în mediul rural. Aceşti colegi care au dificultăţi trebuie să fie asistaţi de persoane care sunt capabile să facă acest lucru şi am solicitat ca în fiecare şcoală să fie desemnată o astfel de persoană”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a arătat că nu are „absolut nicio explicaţie pentru această reticenţă” și a precizat că a primit somaţii pentru a renunţa la campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

”Am fost somaţi imperativ, avem sute de mesaje mai mult sau mai puţin oficiale, primite pe adresa ministerului, pe adresa personală, pe toată căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr importat de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie pentru că dorim să aducem la cunoştinţa celor din şcoli elemente despre importanţa şi necesitatea vaccinării. Nu dorim să obligăm pe nimeni, în niciun fel, dar suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, să promovăm încrederea în progresele ştiinţei. (…) Nu o să pun accentul pe partea de ameninţare a acestor mesaje, dar sunt sute de mesaje, probabil mii de mesaje pe care le primim”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Ministrul Educației vrea ca elevii din clasele terminale, aflate în scenariul roşu, să revină după vacanță la cursuri cu efective complete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.