Prefectul Capitalei: Elevii nu intră automat în online. Vom lua această măsură în momentul în care ISMB ne va propune

0

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marți, că în mod normal școlile din București ar trebui să treacă în online, după depășirea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori, dacă ordinul comun MS-ME care prevede acest lucru nu se modifică. Prefectul a precizat că o decizie va fi luată după ce Inspectoratul Școlar al Municipiului București va face o propunere privind modul în care vor funcționa școlile. Ministrul Educaţiei a anunțat modificarea ordinului astfel încât şcolile să treacă în sistem online doar dacă localitatea este carantinată.

Prefectul Capitalei a arătat că, potrivit ordinului comun, aşa cum arată acum, la peste 6 la mie, şcolile ar trebui să treacă în online.

”Pe ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii de astăzi, școlile ar trebui să intre în online. Pe acest ordin, dacă nu se modifică, ar trebui să intre în online. (…) Nu intră automat în online, vom lua această măsură în momentul în care Inspectoratul Școlar ne va propune. Încă nu ne-a transmis această propunere”, a declarat prefectul Capitalei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că a stabilit cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii care în prezent merg la şcoală să poată să o facă şi în continuare până la instituirea carantinei.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.