Ministerul Educaţiei solicită ca şcolile să treacă în sistem online numai în localitățile carantinate. Simularea la BAC va avea loc miercuri în Capitală

0

Ministerul Educației cere ca școlile să se închidă și să treacă în sistem online numai în situația în care localitățile în care se află intră în carantină. ”Când se intră în carantină, se închid și școlile”, a precizat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în contextul în care rata de infectare a depășit în București pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, iar zilele acestea se desfășoară simularea examenului de Bacalaureat. Ministrul spune că proba a treia a simulării la BAC (proba la alegere a profilului şi specializării) va avea loc miercuri în Capitală.

Sorin Cîmpeanu i-a transmis ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, o adresă în care propune modificarea Ordinului comun MS-ME astfel încât şcolile să treacă în sistem online doar dacă localitatea este carantinată.

„(…) vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificarea a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină. Astfel, urmează să fie avute în vedere modificările corespunzătoare pentru art. 2 alin (3) şi art. 3 din actul administrativ anterior menţionat”, se arată în adresă.

Prefectul Capitalei a anunțat, marți, că indicele COVID-19 în București, comunicat de DSP, este de 6,22 la mia de locuitori.

CMBSU urmează să se întrunească pentru a lua o decizie în ceea ce privește măsurile ce vor fi luate. La o rată mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile în unitățile de învățământ ar urma să se desfășoare în sistem online. De asemenea, potrivit reglementărilor în vigoare, simulările examenelor naționale si evaluările se derulează cu prezență fizică în localitățile cu o rată de infectare mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori.

Miercuri va avea loc a treia probă a simulării examenului de Bacalaureat (proba la alegere a profilului şi specializării). Ministrul Educației spune că aceasta se va susține în Capitală.

Citește și: Prefectul Capitalei: Rata de incidență în București a ajuns la 6,22 la mia de locuitori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.