Cursuri online în șapte școli din Capitală, din cauza unor probleme de infrastructură – CMBSU

0

Cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ din Capitală, din motive de infrastructură, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) adoptate în şedinţa de luni, relatează Agerpres.

CMBSU a actualizat lista instituţiilor de învăţământ care desfăşoară de luni cursurile online faţă de hotărârea din 5 februarie. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie, fiind introduse alte cinci unităţi: Școala Gimnazială ”Sființii Constantin și Elena”, Școala Gimnazială ”Adrian Păunescu”, Școala Gimnazială ”Sf.Andrei”, Școala Gimnazială nr.197 și Școala Gimnazială nr.59.

CMBSU a decis că Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfăşurarea cursurilor în sistem online. Scenariul 2 presupune revenirea în bănci a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

În hotărârea anterioară a CMBSU din 5 februarie cele trei unităţi erau pe lista celor cu activităţi didactice online, motivele ţinând de infrastructură în cazul Liceului „Traian Vuia” şi de probleme la agentul termic şi apă referitor la Grădiniţele nr. 185 şi nr. 35.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.