Sorin Cîmpeanu: Tematica de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat va fi puternic adaptată la realitățile acestui an

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV, că tematica pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din acest an ”va fi puternic adaptată la realitățile acestui an”. Ministrul a spus că deja se lucrează la adaptarea programei, iar elevii din clasele a VIII-a și a XII-a ar urma să afle luna aceasta ce materie au de pregătit pentru examen.

”Există o solicitare a elevilor, a părinților de susținere a examenelor naționale la datele planificate, cu prezență fizică, pentru a asigura predictibilitatea datei planificate și prezență fizică pentru a asigura relevanța. Dacă am păstra și exact aceeași tematică ar fi ca și cum nu am recunoaște că acest an a fost total atipic.

Dacă nu am adapta tematica de examen la realitățile acestui an ar fi o negare a evidențelor. Răspuns clar, pe scurt: tematica de examen – Evaluarea Națională și  Bacalaureat – va fi puternic adaptată la realitățile acestui an.

La nivelul CNEEP se lucrează deja, sunt în curs de finalizare a adaptării tematicii de examen la realitățile acestui an. (…)

Mai întâi să vedem dacă vor putea să revină la școală, în scenariul verde și galben cel puțin, elevii claselor terminale. De îndată ce vor reveni la școală, vor începe această acțiune de recuperare a pierderilor suferite. În același timp, vom anunța – pentru că este important să anunțăm din timp – și modul în care am adaptat tematica de examen. Termen dacă doriți, încercăm să fie în luna februarie, adică în această lună. Acesta e obiectivul nostru”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.