Ministrul Sănătății: Lucrăm la un set de reguli pentru redeschiderea școlilor. Vom avea protocoale de testare pentru elevi

0

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, la Europa FM, că ministerul lucrează în prezent la un set de reguli pentru deschiderea școlilor și la un protocol de testare a elevilor. ”Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată”, spune Vlad Voiculescu.

Ce încercăm să facem odată cu deschiderea școlilor – și în momentul acesta lucrăm la un protocol și la un set de reguli – vom avea protocoale de testare pentru elevi, odată ce vom avea un motiv să credem că testarea este necesară într-o clasă. Dacă un elev, de exemplu, va fi confirmat, toată clasa va fi testată. Ne uităm la măsuri pe care școlile trebuie să le respecte, măsuri de distanțare și de igienă, ne uităm de asemenea la testarea profesorilor”, a precizat ministrul Sănătății, în emisiunea Piața Victoriei.

Vlad Voiculescu a arătat că ”în momentul acesta nu avem cifre care să ne demonstreze că redeschiderea școlilor ar trebui amânată”. Cu toate acestea, ministrul spune că redeschiderea școlilor ar urma să aibă loc pe baza unor statistici care nu reprezintă neapărat situația reală, iar acest lucru reiese din testările pentru coronavirus. „Foarte mulți români recurg la testele rapide, care nu se raportează încă în întregime”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește Bucureștiul, unde rata de infectare a coborât sub 3 cazuri la mia de locuitori, Vlad Voiculescu a arătat că școlile ar trebui redeschise chiar dacă nu crede că aceasta este incidența reală.

„În Capitală, da, cred că în momentul acesta putem să ne gândim serios la scenariul acesta (n.red. – redeschiderea școlilor). Astăzi, în București au fost făcute 1.366 de teste antigen, iar PCR nu le am aici. (…) E ridicol de puțin (n.red. – numărul de teste). Știm că este răspândit virusul, nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a spus ministrul Sănătății.

Citește și: Bucureștiul, în scenariul galben. Pe 8 februarie vor merge la școală și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dacă rata de infectare rămâne sub 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.