Vicepremierul Kelemen Hunor: Școlile trebuie redeschise pe 8 februarie. Nu se poate să pierdem încă un semestru și o generație întreagă

0

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat la RFI că școlile trebuie redeschise pe 8 februarie și, ”dacă nu este posibil în toată țara”, se poate merge pe scenariul reluării cursurilor în format fizic în localitățile unde rata de infectare este mică. O altă variantă ar fi, a arătat vicepremierul, ca într-o primă etapă să se întoarcă în clase preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. 

”După vacanța de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile. Am avut astfel de discuții cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat și cu președintele Iohannis și cu ministrul Educației, la ședința de Guvern, dacă sistemul de învățământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie și toată lumea este de acord, dacă situația epidemiologică permite, atunci să deschidem școlile, elevii să se întoarcă fizic la școli. Sigur, dacă nu este posibil în toată țara, la nivel național, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda și regional și în acele județe, în acele localități unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la școală”.

Sigur, există și varianta să meargă doar cu grădinițele, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în prima etapă și după aceea să se întoarcă cu toții, dar din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, școlile trebuie redeschise pe 8 februarie fiindcă nu se poate să pierdem încă un semestru și o generație întreagă.

Indiferent cât de mult efort depun învățătorii, învățătoarele, nu se pot ține cursurile online mai ales pentru școala primară, pentru cei care învață să scrie, să citească”, a spus Kelemen Hunor.

Citește și: Ministrul Educației: „Într-o formă sau alta, vom reuși să deschidem școlile pe data de 8 februarie. Este convingerea mea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.