Klaus Iohannis: Cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic la clasă

0
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că elevii şi părinţii ”pierd mult” prin faptul că nu se pot desfăşura cursurile fizic la şcoală, însă a arătat că ”nu pot fi nici create, nici garantate” condiții de siguranță pentru copii având în vedere rata de infectare ”foarte mare” din țara noastră, relatează Agerpres.

Întrebat duminică dacă este de acord cu Avocatul Poporului care a susţinut că sunt „doi ani pierduţi pentru o generaţie”, în condiţiile în care şcolile sunt închise şi se fac lecţii online, Iohannis a răspuns:

Nu, nu sunt de acord cu această afirmaţie, dar cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic la clasă. Recomandările (OMS – n.r.) trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă, deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi, pentru a proteja şi copiii şi familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învăţământ online„.

Potrivit şefului statului, cu cât mai bine se respectă măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, cu atât mai repede copiii se vor putea întoarce la şcoală.

„Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este întotdeauna uşor de respectat, dar vă garantez – merită”, a spus Iohannis, după ce a vizitat Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, amenajat la Arena Naţională.

Citește și: Avocatul Poporului cere un punct de vedere de la Ministerul Educației după ce OMS a recomandat redeschiderea școlilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.