Ministerul Educației: 3.493 de unităţi de învăţământ în scenariul roșu, 4.956 în scenariul galben

0

Un număr de 3.493 de unităţi de învăţământ din ţară funcționează în scenariul roșu, iar 4.956 desfășoară cursurile în scenariul galben, a informat, joi, Ministerul Educaţiei.

Conform datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), joi, 29 octombrie, s-a înregistrat următoarea situație:

  • 9.207 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 4.956 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 3.493 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 3.493 de unități aflate în această situație, 377 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.116 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Miercuri, 28 octombrie, 3.393 de unități de învățământ din țară se aflau în scenariul roșu, 4.959 în scenariul galben și 9.304 în scenariul verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.