Două lucruri de care profesorii ar trebui să țină cont în școala online: ”A fi conectați online nu înseamnă doar că ne vedem și ne auzim cu elevii”

1
Foto: pixabay.com

Școala online nu înseamnă transmiterea unor cunoștințe pe bandă rulantă, prelegeri ținute de profesori sau multe materiale scrise, școala online înseamnă interactivitate, implicarea copiilor și crearea unei comunități de învățare, spune Anca Tîrcă, consultant educațional.

Într-un articol publicat pe blogul personal, ”Școala online, comunicare și feedback”, Anca Tîrcă vorbește despre două lucruri ce nu ar trebui să lipsească în școala online: crearea unei conexiuni personale cu elevii și oferirea de sprijin și feedback către aceștia în mod constant.

”Știu că e greu, chiar foarte greu, dar școala online nu înseamnă că transmitem cunoștințe pe bandă rulantă, că ținem prelegeri sau dăm multe materiale scrise, ci înseamnă interactivitate, implicarea copiilor în proces și formarea unei comunități de învățare, în care profesorul și elevii învață împreună, unii de la alții, împărtășind aceleași valori și interese”, scrie consultantul educațional.

”A fi conectați online nu înseamnă doar că ne vedem și ne auzim cu elevii” – continuă Anca Tîrcă – ”a fi conectați cu adevărat înseamnă, printre multe altele, cel puțin aceste 2 lucruri:

1.     Crearea unei conexiuni personale cu elevii, aceștia să vă simtă că sunteți acolo pentru ei – fiți atenți la tonul vocii, la modul de adresare, zâmbiți, aveți umor, relatați povești și întâmplări  personale din viața de familie sau legate de hobbiuri, comunicați prietenos , cu mesaje personalizate pentru fiecare copil. Folosiți icebreakers, puzzles și jocuri ca momente de relaxare și gândiți proiecte amuzante, de artă sau de științe.

2.     Oferiți  sprijin și feedback în mod constant, întrebați-i pe copii ce activitate le-a plăcut, creați momente de reflecție asupra a ceea ce au învățat, focalizați-vă nu atât pe conținut, cât pe proces, vorbiți despre cum și de ce au învățat, sunați-i pe cei care nu au înțeles și întăriți ce s-a predat la ora online.”

Citește și: Anca Tîrcă: În această perioadă, profesorii nu trebuie inspectați și evaluați. Ei au nevoie doar de sprijin, coaching și îndrumări prietenoase

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.