Pregătiri pentru scenariul roșu în Capitală. Monica Anisie: Astăzi vor fi distribuite tabletele în toate unitățile de învățământ

0
Foto: facebook.com/ PNL

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că, în cursul zilei de joi, tabletele necesare desfășurării cursurilor online vor ajunge în toate unitățile de învățământ din Capitală. Școlile bucureștene sunt pregătite astfel pentru intrarea în scenariul roșu în cazul în care incidența cazurilor de COVID-19 va depăși 3 la mia de locuitori. ”Prin acest program pe care MEC îl desfășoară (achiziția de tablete), ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă este necesar”, a declarat Monica Anisie.

În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete, în curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete – este vorba despre 8.057 de tablete – au venit din data de 26 septembrie”, a spus ministrul Educației, care a mers joi la depozitul unde se aflau tabletele pentru școlile din Capitală.

Întrebată de ce tabletele au rămas în depozit şi nu au fost distribuite, Monica Anisie a spus că la această întrebare trebuie să răspundă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Tot ceea ce pot să vă spun este că am aflat despre aceasta marţi, când am avut o întâlnire la Prefectură şi mi-au spus inspectorii de sectoare că încă nu au primit tabletele. Ştiind faptul că Ministerul Educaţiei a transmis deja tabletele către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, am cerut lămuriri inspectorului şcolar general şi acum am deblocat această situaţie”, a adăugat ministrul Educației.

Potrivit ministrului, ISMB ar fi motivat că „a fost o perioadă în care inspectorul şcolar general şi alţi colegi au fost în izolare sau în carantină, unii fiind chiar bolnavi şi infectaţi” cu noul coronavirus.

Întrebată când se va trece la scenariul roşu, Monica Anisie a spus că Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică pot face această precizare.

Tocmai de aceea am avut o întâlnire cu domnul prefect, cu doamna director de la DSP și cu inspectorii școlari de la inspectoratele de sectoare pentru a ne pregăti dacă este să intrăm în scenariul roșu, adică se va atinge pragul de 3 la mie, rata de incidență de îmbolnăvire. (…) Prin acest program pe care MEC îl desfășoară, ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă este necesar”, a mai declarat Monica Anisie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că incidenţa cazurilor de coronavirus în Capitală a ajuns la 2,89.

Citește și: Alte 15 unități de învățământ din București, în scenariul roșu. Ședință CMBSU pentru aprobarea solicitărilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.