Concurs pentru elevi, organizat de Romanian Science Festival: Viitorul pe placul tău. Premiile constau în echipamente IT

0

Romanian Science Festival organizează un concurs de proiecte inovatoare, adresat elevilor din clasele VII – XII. Elevii sunt provocați să identifice o problemă care, în momentul de față, nu are o soluție clară și să vină cu ”o idee revoluționară legată de științe și tehnologie care va asigura că tinerii din viitor nu vor trăi într-o lume în care acea problemă va exista”. În concurs se pot înscrie echipe formate din maximum 3 membri, alături de un profesor coordonator. Premiile constau în echipamente IT atât pentru echipa câștigătoare, cât și pentru școala de unde provine.

”În contextul epidemiei globale toată lumea vorbește despre o resetare, despre o nouă normalitate. Această schimbare de paradigmă poate fi navigată de adulți cu mai multă lejeritate. Dar ce faci când ești copil sau adolescent și vezi că toate reperele cu care ești obișnuit s-au schimbat? Toată lumea îți spune că nimic nu va mai fi ca înainte de pandemie, dar nimeni nu îți spune cum va fi de fapt. Ai întrebări și ești dezorientat. În această situație, îți mai rămâne o soluție – să-ți construiești tu singur viitorul! Fii curajos și arată-ne ce poți! Mentorii RSF sunt pregătiți să te ajute la fiecare pas al călătoriei.

Competiția „Viitorul pe placul tău” îți dă șansa să-ți desenezi singur viitorul. Identifică în viața ta, în familie sau în comunitate o problemă care în momentul de față nu are o soluție clară. Tu poți schimba viitorul! Vino cu o idee revoluționară legată de științe și tehnologie care va asigura că tinerii din viitor nu vor trăi într-o lume în care acea problemă va exista. Pe parcursul mai multor săptămâni, un mentor RSF te va ajuta să îți dezvolți ideea și să creezi un plan complet de acțiune. Entuziasmul și creativitatea ta combinată cu experiența mentorului garantează calea spre reușită!

Ai ocazia să devii super eroul generației tale! De asemenea, ideea ta poate să îți modernizeze școala: marele premiu constă în echipament audio-video pentru dotarea instituției câștigătoare și device-uri pentru membrii echipei”, este invitația adresată elevilor de organizatori.

În concurs se pot înscrie echipe formate din maximum 3 elevi din clasele a VII-a – a XII-a, alături de un profesor coordonator, până în data de 11 Octombrie ora 24:00.

Concursul se va desfășura pe parcursul a 9 săptămâni și este împărțit în următoarele etape:

  • Etapa de selecție: 28 Septembrie – 11 Octombrie:

Cele mai inovatoare și creative idei de proiecte vor fi selectate pentru etapa a doua pe baza răspunsurilor înscrise. Înscrierile se fac completând formularul online aici.

  • Etapa de implementare: 18 Octombrie – 27 Noiembrie

Fiecare echipă va avea oportunitatea să pregătească proiectul sub îndrumarea unui mentor RSF, student sau cercetător român la universități de prestigiu din străinătate. Echipele vor pregăti o trecere în revistă a literaturii științifice, planuri de implementare pentru ideile alese, dar și scurte video-uri de promovare a proiectelor.

  • Etapa de promovare: 28 Noiembrie – 14 Decembrie

Echipele vor avea ocazia să expună publicului larg conceptele și rezultatele obținute, prin promovarea video-urilor pe rețelele de socializare. Competiția se va încheia cu o gală online în care participanții vor avea ocazia să împărtășească cu publicul experiențe, întâmplări și impresii dobândite în săptămânile de muncă alături de mentori.

Romanian Science Festival este primul festival național de științe din România. Această inițiativă s-a născut din dorința de a implica cercetătorii și studenții români din diasporă în sistemul de educație din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele științifice.  Comunitatea mentorilor RSF a ajuns la peste 70 de studenți și cercetători români din diasporă care se implică în diferite activități ale Romanian Science Festival: târguri de știință, webinarii, vizite la clasele online, concursuri. În ultimele 12 luni, Romanian Science festival a adus știința în peste 100 de școli din România și au ajuns la peste 80.000 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.