Ministrul Sănătăţii spune că au fost contractate 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Cadrele didactice vor intra în categoria de risc

0
Foto: monitoruldevrancea.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că au fost contractate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o primă tranșă fiind distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, relatează Agerpres. Ministrul a precizat că în categoria de risc privind persoanele care vor fi vaccinate gratuit intră anul acesta şi cadrele didactice.

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc.

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here