Raed Arafat, despre amânarea deschiderii școlilor: O discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate

0

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că nu a avut loc „o discuţie oficială” cu privire la amânarea deschiderii școlilor până la 1 octombrie și începerea cursurilor pe 14 septembrie în format online.

Precizările șefului DSU vin după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că autorităţile au avut discuţii privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie, iar până atunci cursurile să fie online, dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

„Discuţia pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală – n.r.), o discuţie oficială nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor”, a spus Raed Arafat la Antena 3, întrebat dacă se iau în calcul scenarii potrivit cărora anul şcolar să înceapă pe 1 octombrie, relatează Agerpres.

El a adăugat că, de asemenea, nu a avut loc nicio discuţie despre amânarea începerii anului şcolar până după alegerile locale.

„Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile astea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal. Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri”, a menţionat Arafat.

Citește și: Scenariu discutat în Guvern: Școala ar putea începe fizic la 1 octombrie. Premierul spune că nu s-a luat o decizie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.