Raluca Turcan, despre învățământul online: Trebuie să existe un conţinut de calitate, iar profesorii să fie pregătiţi

0
Foto: facebook.com/ Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, la Iaşi, că pentru învăţământul în sistem online trebuie să existe un conţinut de calitate, iar profesorii să fie pregătiţi. Pe de altă parte, vicepremierul a anunțat că până la sfârşitul lunii august va fi semnat contractul pentru achiziţia celor 250.000 de tablete care vor ajunge la elevii din medii defavorizate.

„Nu este lipsită de importanţă calitatea predării online, care ne preocupă foarte tare. Trebuie să existe un conţinut de calitate de bază pentru toţi copiii care vor ajunge să înveţe online şi profesorii să fie pregătiţi pentru această predare online”, a spus Raluca Turcan într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Vicepremierul a subliniat că dorinţa Guvernului este ca şcoala să înceapă în sistem „faţă în faţă”, în condiţii de distanţare.

Decizia de bază a Guvernului este ca şcoala să înceapă faţă în faţă, în condiţii de distanţare. De asemenea, în context epidemiologic favorabil, copiii să meargă la şcoală. Dacă unul din cele două criterii nu va putea fi respectat, atunci vom intra în scenariul doi, adică cel hibrid, al alternanţei copiilor la şcoală: o parte să fie faţă în faţă, o parte să urmărească lecţia online, şi invers, astfel încât să nu existe discriminare între cei care merg la şcoală şi cei care învaţă online”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că până la sfârşitul lunii august va fi semnat contractul pentru achiziţia a 250.000 de tablete.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut o achiziţie de tablete prin ONAC în număr de 250.000. Contractul ar putea fi semnat la finalul lunii august, iar tabletele să fie livrate până pe 10 septembrie. Aceştia sunt termenii din caietul de sarcini”, a spus Raluca Turcan.

Ea şi-a exprimat speranţa să nu fie depuse contestaţii şi astfel tabletele să ajungă la timp în şcoli.

„Dacă nu se depun contestaţii, atunci aceste 250.000 de tablete vor fi distribuite în şcoli până pe 10 septembrie, evident cu prioritate în zonele vulnerabile, unde sunt copii din familii defavorizate. Eu sper să nu se depună contestaţii şi că această hârjoneală permanentă în materie de achiziţii publice care a marcat negativ multe proiecte de investiţii, să nu se realizeze şi în materie de achiziţii de tablete, atât de necesare în acest context”, a spus Turcan.

Ea a mai anunţat că, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a identificat o sursă de finanţare pentru achiziţia a încă 200.000 de tablete care ar putea fi cumpărate de autorităţile locale şi decontate de acest minister, astfel încât să poată fi folosite la începutul anului şcolar.

„Mai există, de asemenea, 70.000 de laptopuri cumpărate pentru licee şi peste 1.500 de centre de predare digitală dezvoltat în parteneriat cu guvernul Japoniei”, a precizat vicepremierul Raluca Turcan.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.