Precizări ale Administrației Prezidențiale privind formula de calcul care stă la baza celor trei scenarii pentru începerea noului an școlar

0
Foto: presidency.ro

Administrația Prezidențială a transmis, joi seara, un comunicat de presă în care precizează că în cadrul conferinței de presă de miercuri a apărut ”o eroare” cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii  pentru noul an școlar. Potrivit Președinției, metoda de calcul nu a fost comunicată corect de către Ministerul Sănătății.

”Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României. (…)

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, precizează Administrația Prezidențială, în comunicatul de presă.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

”În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate.”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here