Elevii reclamă că au fost excluși de la masa negocierilor pentru noile planuri-cadru

0

Consiliul Național al Elevilor (CNE) acuză faptul că reprezentanții elevilor nu au fost invitați la prima şedinţă a Comisiei de validare a planurilor-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, care a avut loc joi, susținând că ”procesul de realizare a planurilor-cadru este gestionat superficial şi neprofesionist”.

Într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres, CNE arată că, în luna februarie, atunci când a fost emis ordinul de constituire a comisiei, ”reprezentanţii elevilor au fost lăsaţi pe dinafară, în ciuda faptului că CNE a militat, în anul 2018, pentru includerea elevilor în procesul de restructurare şi aprobare a noilor planuri-cadru”.

”MEC a inclus reprezentanţii elevilor în această comisie doar în urma unui comunicat de presă emis de către Consiliul Naţional al Elevilor, prin care condamnam atitudinea iresponsabilă a ministrului educaţiei, Monica Anisie.

Faptul că reprezentanţii elevilor nu au fost invitaţi la prima şedinţă a acestei comisii denotă, încă o dată, nepăsarea autorităţilor în ceea ce priveşte implicarea elevilor în reforma educaţiei din România”, se arată în comunicatul CNE.

Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, spune că ”procesul de realizare a planurilor-cadru este gestionat superficial şi neprofesionist”.

„Reprezentanţii elevilor nu au fost chemaţi la consultările privind noile planuri-cadru. Dincolo de o potenţială eroare informatică, vorbim de un mesaj puternic din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării: procesul de realizare a planurilor-cadru este gestionat superficial şi neprofesionist. Unde e consultarea cu elevii pentru care vă dedicaţi mandatul, doamnă ministru? În lipsa unei consultări reale cu beneficiarii procesului, orice variantă de plan-cadru este ilegitimă şi neconformă realităţilor din învăţământul românesc”, a declarat Antonia-Laura Pup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.