Teste de antrenament Matematică, Evaluarea Națională 2020. A doua probă pentru absolvenții clasei a VIII-a

0

Miercuri a avut loc proba la Matematică a Evaluării Naționale 2020. Examenul a început la ora 9.00, iar candidații au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. În ultimele două luni, Ministerul Educației a publicat opt seturi de teste de antrenament pentru examenele naționale.

Teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 și bareme de notare – Matematică:

SETUL 1. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 2. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 3. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 4. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 5. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 6. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 7. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020

SETUL 8. Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2020


Luni, absolvenții clasei a VIII-a au susținut proba la Limba și literatura română, miercuri va avea loc proba la Matematică, iar ultima probă – Limba și literatura maternă – va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

  • Accesul în unitatea de învățământ se realizează până la ora 8.30. Probele scrise încep la ora 09.00.
  • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
  • Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
  • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
  • În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:
      • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
      • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
      • Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.