Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului național „Școala de acasă”, publicată în Monitorul Oficial

0
Foto: pixabay.com

Hotărârea de Guvern prin care se aprobă Programul național „Școala de acasă” în vederea achiziționării de dispozitive electronice, cu conexiune la internet, pentru elevii din medii defavorizate a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Conform hotărârii, pentru finanțarea programului ”Școala de acasă”, bugetul Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020 se suplimentează cu suma de 150 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Achiziția dispozitivelor, se menționează în HG, se realizează de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, prin încheierea de acorduri-cadru, la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele școlare.

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate necesitățile, valoarea estimată pentru fiecare produs în parte, caietul de sarcini și specialiștii care vor acorda suport tehnic pe toată perioada de organizare și derulare a procedurilor de atribuire, precum și persoanele care vor face parte din comisiile de evaluare, în termen de maximum 3 zile de la solicitarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

Ministrul Educației, Monica Anisie, preciza zilele trecute că numărul estimat de elevi care au nevoie de dispozitive electronice pentru desfășurarea învățării la distanță este de 250.000.

Citește și: Ministrul Educației: 150 milioane lei din fondul statului, pentru tablete destinate elevilor. Dispozitivele vor fi conectate la internet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.