Surpriza unei fetițe de clasa I pentru colegi și învățătoare: „Am fost copleșită de emoții, de-a dreptul surprinsă, dar și mândră de ea”

0

Unei fetițe de clasa I îi este atât de dor școală încât și-a desenat toți colegii de clasă și învățătoarea pe peretele din camera ei. Ilaria a vrut să le arate și lor pictura realizată deasupra patului și a anunțat-o pe învățătoare că are o surpriză pentru întâlnirea de pe Zoom de a doua zi. ”Am fost copleșită de emoții, de-a dreptul surprinsă, dar și mândră de ea. Mi-am dat seama cât suferă ei, micuții, de această distanțare, cât de mult le lipsesc colegii și cât de puternici sunt! Ilaria și-a exprimat sentimentele în felul ei preferat, pictându-le”, mărturisește învățătoarea Maria Denov.

Maria Denov, învățătoare la Şcoala Gimnazială „I.L.Caragiale” din Sibiu, povestește pe Facebook despre surpriza pregătită de Ilaria:

Miercuri seara primesc un mesaj vocal „Doamna, pentru mâine am o surpriză!” Super, îi transmit, „Îmi plac mult surprizele”. Copiii sunt plini de surprize și, de obicei, mă prind dinainte. Venind din partea unei fetițe liniștite, căreia nu-i prea place să iasă din zona ei de confort, timide chiar, nu știam la ce să mă aștept!

Recunosc că am încercat să ghicesc: aduce prăjituri la școală (n-are cum, ne vedem online), a compus o poezie (mi-ar fi trimis-o)…mai aveam puțin și o sunam pe mămica ei să o întreb care-i surpriza.

Joi, la ora obișnuită de zoom, la rubrica noutăți, o văd pe Ilaria mea că ridică mâna! Deja numisem câțiva copii să își spună veștile, așa că a așteptat puțin până i-am dat cuvântul.

În sfârșit… Ila. „Am o surpriză pentru voi!” și fără alte cuvinte își îndreaptă camera spre peretele de deasupra patului ei, unde tronam cu toții, 29 de elevi ai clasei + prietena ei cea mai bună, Anastasia (care e ca și parte din clasa noastră), eu, și mascota Știe Tot, colorați, veseli (eu dau tonul, fiind văzută de autor cu limba scoasă 😂) și atât de expresivi!

Aproape s-au terminat cele 40 de minute gratuite de zoom în încercarea noastră de a ne identifica unii pe ceilalți pe peretele Ilariei! Am fost copleșită de emoții, de-a dreptul surprinsă, dar și mândră de ea. Mi-am dat seama cât suferă ei, micuții, de această distanțare, cât de mult le lipsesc colegii și cât de puternici sunt! ILARIA și-a exprimat sentimentele în felul ei preferat, pictându-le.

De la Ilaria nu am avut nevoie de foarte multe cuvinte pentru a mă surprinde!

„A devenit foarte smiorcăită și cred că nu e zi să nu ne spună că îi e dor de colegi, de David, de Nati, de Ale ..de Anasta nu mai zic. Și ieri a zis că vrea să își deseneze peretele cu ei și cu peștii și cu motanul de la bunici…”(mămică de Ilaria).”

Foto: Maria Denov – facebook.com

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.