Ludovic Orban spune că, în cazul în care se vor deschide școlile, ”va fi asigurată masca” pentru toți elevii

0
Foto: facebook.com/ Partidul Naţional Liberal

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că în cazul în care se vor relua cursurile, masca de protecţie ”va fi asigurată” pentru toți elevii.  Întrebat cine va furniza măștile, premierul a spus că încă nu s-a luat o decizie, relatează Agerpres.

Premierul a participat la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

„După cum ştiţi, preşedintele României a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii va fi pentru spaţii închise. Şcoala este un spaţiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenţilor sau elevilor la şcoală, cu siguranţă că va fi asigurată masca. (…) În cazul în care se vor deschide şcolile – repet, asta este o decizie care va fi luată după o analiză foarte serioasă -, cu siguranţă considerăm că este normală obligaţia Guvernului de a asigura măştile pentru toţi elevii care nu vor avea posibilitatea să procure măştile„, a afirmat Orban, întrebat dacă masca de protecţie va fi obligatorie pentru copii şi ce soluţii se au în vedere pentru asigurarea lor în cazul persoanelor care nu-şi permit să şi le cumpere.

El a adăugat că încă nu s-a luat o decizie legat de cine va asigura aceste măşti, fiind întrebat cine le va furniza: statul, şcoala sau primăria.

Ludovic Orban a anunțat totodată posibilitatea efectuării unui triaj epidemiologic la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice.

”Pentru fiecare măsură de relaxare va exista o analiză serioasă, care va cuprinde evaluarea din punct de vedere epidemiologic și un set de măsuri care trebuie impuse în mod obligatoriu. S-a discutat foarte multe idei, de exemplu posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice. Sigur că, pentru a pune în aplicare o astfel de măsură, este nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice. (…) În cazul în care persoana are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă și să fie supusă unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea testării pentru COVID-19”, a declarat premierul.

Ulterior, într-o intervenție la Antena 3, Ludovic Orban a spus că nu s-a luat încă o decizie cu privire la redeschiderea școlilor.

”Privitor la școli, încă nu am luat o decizie. Suntem într-o analiză extrem de detaliată a tuturor riscurilor care pot să apară legate de revenirea la cursuri a elevilor și studenților. Când vom lua o decizie, o vom face publică. Dar, în mod evident, și elevii și studenții vor trebui să poarte mască”, a precizat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.