Change Architects Home Edition, un proiect dedicat elevilor și profesorilor care oferă gratuit activități educative online și offline

0

Profesorii pot accesa gratuit, în cadrul unui program educațional conceput pentru această perioadă în care școlile sunt închise, o serie de activități prin care elevii vor fi provocați să vină cu soluții practice la probleme din jurul lor. Proiectul Change Architects Home Edition, derulat de Asociația All Grow, cuprinde atât activități online, cât și activități offline și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

”Astăzi peste 80% din elevii din întreaga lume nu mai merg la școală, această realitate ne provoacă să colaborăm, să fim creativi și să găsim soluții inovative rapide. Pe lângă sănătate și economie, educația este unul din domeniile cele mai afectate de această pandemie.

Cadrele didactice din întreaga țară și din întreaga lume sunt provocate să lucreze cu elevii în spațiul virtual. Proiectul nostrul, Change Architects Home Edition, vine în ajutorul profesorilor și integrează activități online și offline prin care elevii vin cu soluții practice la probleme din jurul lor. Aceasta platformă creativă integrează utilizarea tehnologiei și învățarea experiențială ce contribuie la dezvoltarea gândirii critice, rezolvarea de probleme și creativitate”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației All Grow.

Potrivit sursei citate, cu ajutorul metodelor inovative design thinking și makers education, vor fi realizate activități educative ce provoacă elevii să fie creativi, să gândească critic și să folosească tehnologia în scop educațional.

”Toate activitățile sunt gratuite și integrează învățare online cu cea offline cu scopul de a transforma această provocare într-o oportunitate de inovare pe termen lung ce poate contribui semnificativ la transformarea procesului educațional”, se mai arată în comunicat.

Programul conține două ghiduri practice atât pentru elevii ce au acces la internet cât și cei ce nu au acces la tehnologie. În cadrul activităților, elevii vor învăța despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și vor construi un produs care să contribuie la rezolvarea acestora utilizând obiectele din jur, pe care altfel le-ar fi aruncat.

Elevii vor realiza un scurt video cu prototipul lor, ce va fi postat pe social media sub un hashtag comun. La finalul pandemiei, elevii care au lucrat offline vor prezenta toate produsele realizate sub forma unui science fair.

Proiectul Change Architect Home Edition, derulat de Asociația All Grow, se adresează copiilor cu vârste între 8 și 14 ani și este finanțat de Kaufland prin programul Start ONG implementat de Asociația Act for Tomorrow.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.