Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie. Programa de examen nu va cuprinde materia din semestrul II – ministrul Educației

0

Probele scrise ale examenelor naționale de Evaluare Națională și de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, iar programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea, a anunțat, marți, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Ministrul Educației a prezentat, într-o conferință de presă, măsurile privind anul școlar și universitar în contextul epidemiei de coronavirus, printre care se numără și cele referitoare la examenele naționale.

„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a mai anunțat că au fost anulate simulările naționale, dar și sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici.

Potrivit ministrului, situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul, iar subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Măsurile anunțate de ministrul Educației, Monica Anisie:

  • probele scrise ale examenelor naționale de Evaluare Națională și de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.
  • au fost anulate simulările naționale pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și olimpiadele și concursurile școlare.
  • sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
  • situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
  • subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. 
  • calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, calendarul privind mobilitatea personalului didactic vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.
  • elaborarea cadrului normativ privind activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare.
  • în învățământul universitar, activitățile se vor desfășura în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.