Monica Anisie: „Nu este cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Antena 3 că o decizie privind reluarea cursurilor va fi luată în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. ”Până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu este cazul să revenim la cursuri”, a spus ministrul.

Monica Anisie a declarat din nou că ”sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar”. ”Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură. Nu se pune problema înghețării anului școlar”, a precizat ministrul.

”În ceea ce privește măsura continuării suspendării cursurilor, am precizat foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu este cazul să revenim la cursuri. În această perioadă, trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea și siguranța tuturor”, a adăugat ministrul Educației.

Întrebată dacă există vreo estimare până când vor fi şcolile închise, Monica Anisie a declarat: „După cum bine ştiţi, măsura este sau va fi luată în funcţie de evoluţia infectărilor şi, împreună cu colegii mei din Ministerul Educaţiei, ţinem legătura cu Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cu Ministerul Sănătăţii şi vom lua măsurile care se impun în momentul în care vom avea de la aceştia comunicate clare.”

Citește și: Cum se pregătesc liceenii pentru BAC. Un interviu cu Oana și Denis, elevi în clasa a XII-a, despre învățarea online, așteptări, scenarii și soluții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.