Programul „Masa caldă”, extins la 150 de unități de învățământ. Decizia a fost luată de Guvern

0
Foto: monitorulbt.ro

Guvernul a aprobat marți, prin ordonanță de urgență, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru 65.343 de elevi şi preşcolari din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, program cunoscut drept „Masa caldă”, informează Ministerul Educației.

În anii anteriori, programul ”Masa caldă” a funcționat în 50 de unități de învățământ, iar începând din semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, se va desfășura în 150 de unități de învățământ, precizează Ministerul Educației și Cercetării.

Lista unităților de învățământ o găsiți AICI.

MEC explică că ”decizia de extindere cu 100 de noi unități de învățământ are la bază efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi”.

Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum și formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentație sănătoasă.

Astfel, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA)”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, comparativ cu anul precedent, ”numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, însumând pentru anul în curs un număr total  de 65.343 de elevi. Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii lei.”

MEC mai precizează că procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.