Gripa în școli. Cursurile suspendate parțial în 23 de unități de învățământ din București

0
Foto: pixabay.com

Cursurile sunt suspendate parţial în 23 de școli și grădinițe din Capitală din cauza gripei, a declarat luni, la Digi 24, Roxana Cercel, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit unei informări a ISMB, cursurile sunt suspendate în cele 23 de unităţi în una, două sau chiar trei clase/grupe. Cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă/grupă cazuri confirmate medical.

”Două dintre cele 23 unităţile şcolare au solicitarea suspendarea cursurilor încă din ziua vineri, 31 ianuarie, și revin la școală pe data de 4 februarie, iar restul unităților au solicitat suspendarea începând de astăzi pentru trei zile”, a precizat reprezentantul ISMB.

Roxana Cercel a explicat că, din evidențele inspectoratului, numărul de cazuri de gripă s-a redus, ajungând de la peste 1.000 de cazuri la 100 și ceva, cursurile fiind suspendate în clase unde se înregistrează 3-4 îmbolnăviri.

”Este vorba despre suspendarea cursurilor în mod parțial și atunci școala, prin diriginți, învățători, anunță grupurile sau colectivele acolo unde s-a făcut suspendarea. Așadar, comunicarea cu părinții la școlile unde s-a solicitat și s-a aprobat suspendarea, cu siguranță, este una lejeră, intermediată de cadrele didactice din unitate”, a mai explicat Roxana Cercel.

Ministerul Educației: Trei unități de învățământ, închise integral

Potrivit unei informări a Ministerului Educației, la nivel național, 3.466 de elevi sunt afectați de suspendarea cursurilor.

Situația centralizată luni, 3 februarie, arată în felul următor:

  • În județul Argeș este o unitate de învățământ închisă integral
  • În Municipiul București sunt 23 de unități de învățământ închise parțial
  • În județul Cluj este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Giurgiu este o unitate de învățământ închisă integral
  • În județul Iași sunt 2 unități de învățământ închise parțial
  • În județul Ilfov este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Neamț este o unitate de învățământ închisă integral
  • În județul Olt este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Sibiu este o unitate de învățământ închisă parțial

Citește și: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti: Cursuri suspendate parţial în 50 de unităţi de învăţământ din Capitală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.