Monica Anisie, întrebată dacă își reproșează ceva după vizita din Ialomița: ”Acel episod s-a încheiat”

0
Foto: Captură Știrile PRO TV

Monica Anisie, ministrul Educației, a fost întrebată, luni, la Parlament, de jurnaliști, dacă își reproșează ceva după episodul din Ialomița, atunci când a intrat într-o sală de clasă pentru a-i atrage atenția unei învățătoare că țipă la copii. Monica Anisie nu a dorit însă să facă prea multe comentarii, spunând că ”acel episod s-a încheiat”.

”Dacă mai am ceva de declarat, o voi face în cadrul Ministerului Educației, nu de la tribuna Parlamentului. Toate discuțiile pe această temă le-am purtat cu toți factorii care au fost implicați în acea activitate”, a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a precizat totuși că le cere în continuare primarilor să se implice și să aloce fondurile necesare unităților de învățământ.

”Acel episod s-a încheiat, dar asta nu înseamnă că eu nu îmi voi desfășura activitatea în continuare, solicitând tuturor primarilor să acorde o atenție sporită unităților de învățământ. Și vă spun acest lucru și pentru faptul că am participat, astăzi, la Comitetul interministerial de la Ministerul Sănătății, acolo unde am primit întrebarea dacă există în unitățile de învățământ apă curentă, săpun și gel dezinfectant. Toate acestea ar trebui să le ofere unității de învățământ primarul, adică autoritatea publică locală. Pe această cale, dați-mi voie să le solicit primarilor să aibă grijă de unitatea de învățământ pe care o administrează”, a spus Monica Anisie.

În contextul cazurilor de gripă din școli, Monica Anisie a arătat, la întrebările jurnaliștilor, că nu toate unitățile de învățământ au asistent medical sau medic și, de aceea, a solicitat ministrului Sănătății ”să ne sprijine pe această cale, astfel încât medici de familie să meargă către unitatea de învățământ, dacă în comunitatea respectivă nu există o altă posibilitate”. 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.