Gripa în școli. Ministrul Educației: La acest moment, sunt închise trei unităţi de învăţământ, două din Bucureşti şi una din Sibiu

0
Foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat luni, într-o conferință de presă, susținută alături de ministrul Sănătății, că trei unităţi de învăţământ – două din Bucureşti şi una din Sibiu – sunt închise din cauza infecţiilor respiratorii sau a gripei.

„Ministerul Educației a transmis către toate inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ o notă prin care am solicitat să monitorizeze situaţiile de îmbolnăvire prin infecţiile respiratorii sau gripă. Am solicitat tuturor inspectoratelor şcolare să transmită zilnic, până la ora 10,00, situaţia cazurilor de îmbolnăvire pentru gripă sau infecţii respiratorii. La acest moment, sunt închise trei unităţi de învăţământ: două din Bucureşti şi una din Sibiu şi sunt afectaţi 763 de elevi prin această măsură de a închide unităţile de învăţământ respective”, a declarat ministrul Educației.

Monica Anisie a precizat totodată că inspectorilor şcolari le-au fost prezentate măsurile ce trebuie luate în astfel de situaţii.

”Am solicitat inspectorilor școlari generali ca fiecare unitate de învățământ să facă o solicitare către primării pentru dotarea cu dezinfectant, săpun, apă… Toate aceste lucruri sunt strict în administrarea autorităților publice locale, care trebuie să doteze cu tot ceea ce este necesar unitățile de învățământ. (…) Acest lucru ar fi trebuit să îl facă autoritatea publică locală tot timpul, nu numai acum, când este o astfel de situație”, a mai spus Monica Anisie.

Potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București, luni, au fost închise două grădinițe din Capitală. De asemenea, o grădiniță din județul Sibiu a avut, luni, cursurile suspendate, scrie oradesibiu.ro.

În zilele următoare, cursurile rămân suspendate în mai multe clase sau grupe din cadrul unor școli și grădinițe din București.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.