Dragoș Mihael Ciuparu, numit secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării

0

Ministerul Educației și Cercetării are un nou secretar de stat. Dragoș Mihael Ciuparu, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, a fost numit în această funcție prin decizie a premierului, publicată, luni, în Monitorul Oficial. În momentul de față, Ministerul Educației și Cercetării are cinci secretari de stat.

Potrivit ziare.com, Dragoș Mihael Ciuparu este inginer chimist de profesie și are un doctorat obținut în 1999 la Universitatea Paris 7 „Denis Diderot”. După aproape 7 ani petrecuți la Departamentul de Inginerie Chimică al Universității Yale, la sfârșitul lui 2005 a revenit în țară, la Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, unde a pus bazele unui nou laborator de cercetare. A publicat peste 70 de lucrări recenzate, este coautorul a 3 cărți tehnice și deține 5 brevete SUA, scrie sursa citată.

A fost membru al comisiei prezidențiale de educație condusă de Mircea Miclea, precum și președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (ANCS). Este membru fondator al Fundației Mișcarea Populară și fost președinte al PMP Prahova. CV-ul lui Dragoș Mihael Ciuparu – AICI.

Conform Hotărârii de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării, care a fost publicată de asemenea, luni, în Monitorul Oficial, ministerul va avea cinci secretari de stat.

Ceilalți patru secretari de stat din Ministerul Educației și Cercetării sunt: Gigel Paraschiv (învățământ superior), Luminița Barcari (învățământ preuniversitar), Irina Elisabeta Kovacs (învățământ în limbile minorităților) și Lucian Dragoș Rădulescu.

Citește și: Luminița Barcari, fost inspector școlar general în Ialomița, numită secretar de stat la Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.